EL PARTIT VERD EQUO ORGANITZA LA SEUA ESTRUCTURA A CASTELLÓ

Ahir per la vesprada, a la Casa de la Cultura de Castelló, EQUO a les comarques de Castelló va celebrar la seua primera assemblea després de la constitució del partit a Castelló el passat dia 20.

En ella es va aprovar una línia de funcionament horitzontal i assembleària, amb una delimitació de tasques i responsabilitats entre els seus socis. Entre altres, es va debatre sobre les principals línies de debat i elaboració política de la formació, que es basaran en quatre potes, sostenibilitat, polítiques socials, economia verda i democràcia participativa.

Es va triar una mesa de coordinació de les comarques de Castelló provisional fins a les eleccions Generals amb 6 integrants,  i es va delegar les funcions de portaveu a David Sánchez Salas.

EQUO s’ha marcat com principal objectiu poder donar propostes alternatives i diferents als discursos dels partits polític tradicional.

Les nostres propostes Com avançar cap a un món equitatiu i sostenible

– Aposta pels Drets Humans per sobre dels interessos econòmics i comercials.

-Pau i desarmament. Resolució pacífica dels conflictes.

-Compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni i del Pacte d’Estat contra la Pobresa, aconseguint en 2015 el 0,7% per a ajuda oficial al desenvolupament. Revisió els acords comercials que empobreixen als països del sud.

-Desenvolupament d’una autèntica democràcia participativa i prospectiva amb màxima  transparència de les actuacions públiques i tolerància zero amb la corrupció, i reforma electoral  perquè tots els vots siguen equivalents.

-Canvi de model econòmic i productiu cap a una economia realment sostenible, baixa en carboni, que reduïsca la petjada ecològica i tinga per objectiu el benestar humà i l’equitat social.

-Comerç just i consum responsable.

– Consolidar i completar l’estat del benestar: educació pública universal de qualitat, salut en totes les polítiques i protecció social.

– Democratització de les institucions financeres internacionals, instauració de la taxa Tobin i eliminació total dels paradisos fiscals.

– Reforma fiscal verda. Accions contra el frau, l’economia submergida i la corrupció.

– Recuperar els drets laborals, democratitzar l’empresa i rendiment de comptes sobre la seua responsabilitat social i ambiental. Reorientar el treball fent-ho compatible amb el  desenvolupament integral de la vida de les persones: conciliació, igualtat d’oportunitats i plena ocupació.

– Foment de les ocupacions verdes i les activitats sectorials emergents, com les energies renovables, la rehabilitació d’edificis i l’agricultura ecològica. Igualtat d’oportunitats mitjançant polítiques de gènere que garantisquen la igualtat des de les diferències, superant les barreres que encara existeixen per a fer-la efectiva.

– Més i millor Europa: reorientació de les polítiques econòmiques i financeres de la Unió Europea amb l’objectiu de mantenir i no desmantellar l’anomenat Estat del Benestar.Reducció dràstica d’emissions i consum d’energia: acord internacional just, ambiciós i vinculant sobre canvi climàtic i transició justa cap a un model energètic 100% renovables.

-Tancament de les centrals nuclears.

– Nou urbanisme amb ciutats més compactes i habitables, que generen menys emissions i residus: accions urgents de lluita contra la contaminació; no a la incineració; pacificació del tràfic, transport públic i implantació d’una mobilitat sostenible.

– Reforma dels subsidis agraris i pesquers: foment de l’agricultura i la ramaderia ecològica, prohibició dels transgènics i limitació gradual de l’ús de productes agroquímics. Desenvolupament rural basat en la conservació de la biodiversitat i els recursos naturals: foment dels productes locals i artesanals i del turisme rural.

-Protecció dels recursos pesquers mitjançant l’eliminació de les pràctiques destructives i insostenibles i la creació de reserves marines.

– Planificació hidrològica basada en la sostenibilitat ambiental i en el compliment de la Directiva marc de l’aigua. No als transvasaments.

– Compliment efectiu de la normativa ambiental per part de les empreses, els particulars i les administracions públiques i particulars.

-Legislació per a la fi del maltractament als animals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s