EQUO “PER CADA LLOC DE TREBALL QUE GENERA LA INCINERACIÓ DE RESIDUS, EL RECICLATGE EN PRODUEIX DEU”

EQUO DÓNA SUPORT A LES PROTESTES CONTRA LA INCINERADORA DE L’ALCORA I PROPOSA UN SISTEMA ALTERNATIU FRONT A LA POLÍTICA DE RESIDUS

 El partit verd EQUO ha mostrat avui públicament el suport a la concentració de divendres 29 de juliol, a les 19:30 hores, a la plaça de l’Ajuntament de l’Alcora, convocada  contra l’autorització per la construcció d’una incineradora de tòxics, s’adhereix a la mateixa i fa una crida a la participació..

Per  a EQUO, la incineració dels residus, tòxics o no, no és la solució, i per això s’aposta per una política basada en la reducció, reutilització, racionalització i reciclatge dels residus; ja que aquesta alternativa està pensada pel medi ambient, la salut pública i els llocs de treball. “Per cada lloc de treball que genera una incineradora el reciclatge produeix 10. A més de cremar la salut dels ciutadans la incineració crema llocs de treball. Amb quina autoritat moral es pot demanar la col·laboració ciutadana en la tasca del reciclatge quan des de l’administració es permet que els residus es cremen i no es reciclen?

EQUO defensa que el reciclatge és cosa de tots, també de les empreses. La nefasta política de residus de la Generalitat s’intenta posar pegats ” mirant cap a un altre costat davant magatzems il·legals i donant suport a incineradores. Només actuen quan els fets són tan evidents que no cap una altra. Reyval és “la punta del iceberg” que evidència que la Generalitat segueix una política de residus que no dóna resposta a les demandes de la ciutadania, on les decisions es prenen d’esquena a aquesta, a la salut pública i al medi ambient, i sempre, baix un negoci per a certes empreses, on allò que els importa és un lucre ràpit encara que s’estiga posant en perill la salut pública”.

 Dades sobre la polèmica: A Reyval Ambiental, una empresa ubicada a L’Alcora, se li ha atorgat AAI (Actuació Ambiental Integrada) per a la incineració de residus perillosos i no perillosos aplegant a un volum de 135000 tones a l’any. Això no cal dir que és una barbaritat en tota regla a més d’una porta oberta a moltes altres incineradores de tot tipus. Ve a ser “el tret d’eixida  a la incineració”, i damunt amb residus tòxics.

Per tots es sabut la predisposició del Govern Valencià per qualsevol activitat que siga l’antítesi del reciclatge. També, a les Comarques de Castelló, comptem amb experiències prou positives parant els peus als destructors amb la força de la ciutadans, que encara que sigui veient aquestes agressions com una cosa puntual i no com a part d’una forma de fer política. Els exemples més fàcils de reconèixer són: Incineradora de Vall d’Alba, Abocador de Fanzara, Abocador de Les Coves de Vinromà, Abocador de Salzadella, …

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s