EQUO APOSTA PELS TALLAFOCS AGRÍCOLES ENFRONT DELS INÚTILS I CARS TALLAFOCS CONVENCIONALS

EQUO DEMANA A LA CONSELLERIA QUE S’OBLIDE DELS NEGOCIS DE LA MAQUINÀRIA PESADA EN LA MUNTANYA I TREBALLE AMB ELS CIUTADANS EN LA PREVENCIÓ D’INCENDIS

El partit verd EQUO ha exposat avui que el servei ambiental que presta l’agricultura com a tallafoc no ho presten els tallafocs convencionals. Els tallafocs agrícoles són barats, eficaços, no provoquen erosió i s’integren adequadament en el paisatge. Els tallafocs convencionals arrasen centenars d’hectàrees, provoquen impactes paisatgístics inadmissibles, són caríssims i ineficaços.

Els incendis forestals salten les autovies, autopistes, vies ràpides, línies fèrries, etc.,amb absoluta facilitat, llocs d’accés ràpid i senzill i per descomptat salten els tallafocs convencionals. Exemples d’açò ho tenim en els incendis forestals ocorreguts a Castelló en els últims anys que han saltat l’autovia Mudèjar, l’AP-7, l’autovia de l’Alcora, la línia fèrria, etc., i com no, els tallafocs convencionals, però que s’han detingut quan han trobat una zona agrícola que actua com a tallafoc.

LA PROPOSTA DE EQUO: ESTALVIAR DINERS PÚBLICS I PAGAR ALS AGRICULTORS PEL SERVEI AMBIENTAL QUE PRESTEN ELS TALLAFOCS AGRÍCOLES.

EQUO no es deu a empresa alguna i no li tremolarà el pols a l’hora de donar carpetada al negoci lucratiu dels tallafocs convencionals que dilapida diners públics. Estan previstos més d’1.500 quilòmetres lineals en la província de Castelló que arrasaran milers d’hectàrees d’arbrat amb maquinària pesada amb l’excusa de la lloable fi de detenir els incendis forestals.

A més de que ara no hi ha diners per a açò, qualsevol cèntim que s’invertisca en aquest sentit és inútil. EQUO aposta per treballar en el manteniment i la recuperació de zones agrícoles estratègiques perquè funcionen com a tallafocs reals i eficaços, implicant per a açò als ciutadans mitjançant subvencions que és moltíssims diners menys que l’empleat en tallafocs convencionals amb maquinària pesada. Diners públics que anirà directament a les economies familiars contribuint al desenvolupament rural.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s