EQUO APOSTA PER POTENCIAR EL TREN CONVENCIONAL FRONT A LA FALÀCIA DE L’AVE

El partit verd EQUO ha defensat avui la necessitat d’un canvi de política ferroviària que pose com a prioritat garantir el transport de les persones als seus àmbits més propers per evitar la saturació viària.

Segons EQUO, les comarques de Castelló són l’exemple de com s’ha apostat per una política que ha totemitzat l’AVE com la panacea mentre s’ha permès anar degradant les xarxes de rodalies i regionals; l’alta velocitat s’ha engolit les partides pressupostàries del Ministeri de Foment i les promeses atemporals de millorar la xarxa de rodalies no apleguen.

EQUO aposta per potenciar els ferrocarrils de rodalies entre Castelló i Vinaròs per permetre d’aquesta manera la connexió del Baix Maestrat i la Plana Alta amb l’àrea metropolitana no sols de Castelló, sinó també de València, ja que avui per avui es condemna a treballadors, estudiants i veïns de localitats com Benicarló o Vinaròs, per posar un sol exemple, a desplaçar-se en vehicle privat si volen desplaçar-se a Castelló, o a la Universitat.

L’AVE, té un impacte sobre el territori bestial; el traçat previst des de València fins Castelló ha posat en veu d’alarma als municipis pels quals ha de transcórrer, ja que la plataforma exclusiva que necessita secciona els termes municipals en dos, i crea una barrera infranquejable que castiga el nostre ja exhaurit territori. Igualment, el trajecte des de Castelló fins a Catalunya continua sent una incògnita que generarà igualment molts problemes als municipis afectats.

EQUO recorda que l’AVE, a més de la inversió astronòmica de les obres, del cost ambiental, suposa un forat públic per a les arques, ja que fins i tot la línia Madrid-València recentment posada en funcionament no ha complit ni de lluny les pitjors expectatives projectades, i haurà de ser de nou l’erari públic qui sufrague aquest dèficit, mentre, s’han reduït els trens convencionals, s’ha encarit el bitllet i s’ha deixat d’invertir en la xarxa convencional que és la que realment empra la gent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s