EQUO DIU QUE LA GESTIÓ DE LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT DETERMINA EL REBUIG SOCIAL CAP ALS ESPAIS NATURALS PROTEGITS D’UNA PART SIGNIFICATIVA DE LA SOCIETAT

EL PARTIT VERD  DEMANA UN CANVI RADICAL EN LA GESTIÓ DELS ESPAIS NATURALS PROTEGITS

Des del partit verd EQUO s’ha valorat avui que si els espais naturals no compten amb l’acceptació de molts dels propietaris del sòl, es deu fonamentalment a la política de gestió que realitza la Conselleria responsable de l’àrea, la de Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Una gestió d’esquena als petits propietaris que només veuen restriccions i no oportunitats.

EQUO considera imprescindible consensuar i implicar a tots els actors interessats en la gestió dels espais naturals protegits davant qualsevol actuació en aquests. Per a açò cal fomentar la participació activa de tots els actors implicats i no oblidar-se d’ells, concedint-los, com fa la Conselleria, un paper que en el millor dels casos és secundari.

L’augment de les partides pressupostàries que fomenten la gestió activa i compartida dels Parcs Naturals, entre l’administració i tots aquells que d’una manera o una altra són afectats pels espais protegits, és un altre dels eixos que han de guiar la gestió.

 

EQUO ADVOCA PER L’ESTABLIMENT DEL PAGAMENT PER SERVEIS AMBIENTALS

El Pagament per Serveis Ambientals és una eina bàsica per al desenvolupament rural, un objectiu bàsic en els espais naturals protegits, que fomenta l’augment de les rendes econòmiques familiars i l’acceptació social dels espais naturals.

La gestió compartida, també l’econòmica, amb tots els ciutadans implicats en aquests espais és una prioritat inajornable en el temps, un jaciment d’ocupació rural i una garantia de sostenibilitat ambiental.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s