EQUO DEFENSA UNA POLÍTICA DE PROTECCIÓ DEL LITORAL QUE TINGA ENTRE ELS SEUS EIXOS PRINCIPALS LA RESTAURACIÓ DUNAR I L’APORTACIÓ DE SEDIMENTS DELS RIUS

EL PARTIT VERD AFIRMA QUE ELS ESPIGONS, PORTS ESPORTIUS, URBANISME, ELIMINACIÓ DE LES PRADES DE POSIDÒNIA O EMBASSAMENTS, ESTAN ENTRE ELS PRINCIPALS OBSTACLES PER A RESTAURAR LA DINÀMICA LITORAL.

El partit verd EQUO ha mostrat avui el total desacord respecte a la política ambiental que se segueix en el nostre litoral i que condemna a la nostra costa i platges a inversions milionàries, que any rere any desplomen diners públics i no solucionen ni solucionaran els problemes.

A causa del “riu d’arena” que flueix nord-sud paral·lel a la costa, qualsevol obstacle perpendicular a la costa, com un espigó o port provoca captació d’arena al nord de l’obstacle i forta regressió al sud.

EQUO advoca per quants menys obstacles en perpendicular a la costa tant millor, i per evitar els efectes dels temporals amb accions de restauració integral dels ecosistemes litorals. La potenciació de les dunes i les prades de posidònia són elements eficaços d’estabilització del litoral. A açò cal afegir l’aportació dels sediments retinguts en els embassaments, important pedrera de la nostra arena de les platges que deu arribar al mar.

EQUO proposa que enfront de l’artificialització de la costa mitjançant espigons, s’aposte per la naturalització d’aquesta per mitjà de sistemes dunars.

Un espigó cada 100 o 200 metres és la demanda municipal per excel·lència. Enfront de tan cara i contraproduent mesura, EQUO planteja la restauració dunar com a barrera natural i magatzem d’arena. Amb açò evitaríem la regressió de la costa com ocorre en el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca a causa dels espigons de Torrenostra. Però per a açò es necessita una restinga sorrenca lliure de passejos marítims i de formigó, plantejant des d’EQUO la no urbanització dels primers 500 metres del litoral per a poder treballar adequadament el front de platja.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s