EQUO APOSTA PER UNA VERTEBRACIÓ TERRITORIAL A CASTELLÓ QUE TRENQUE LA DINÀMICA ACTUAL DE SATURACIÓ LITORAL I DESPOBLAMENT INTERIOR

El partit verd EQUO ha defensat la necessitat que les administracions amb competències passen del paper passiu de l’actualitat, o fins i tot promotor, que ha facilitat i accelerat un procés de creixement demogràfic en les comarques de Castelló totalment insostenible.
Segons EQUO, mentre el litoral va augmentant cada vegada la seua població, amb els problemes que açò comporta que infraestructures i dotacions que es queden xicotetes, amb pèrdua de qualitat de vida, l’interior avança cap a la seua despoblació; i açò implica conseqüències com el tancament d’escoles, o l’oblit inversor.
Aquesta debilitat demogràfica interior és la que permet al mateix temps poder utilitzar-ho com un femer, el lloc on plantificar presons, mines, abocadors, incineradores, aerogeneradors sense control ni ubicació racional (malgrat la nostra clara aposta per les renovables), i un llarg etcètera de tot allò que la costa no vol. Amb aquesta dinàmica, la bretxa es fa més insalvable i es camina cap a punts de difícil correcció.
Per a EQUO, la sostenibilitat també ha de ser territorial, i cal començar a cercar un ocupació raonable de les comarques, per a açò veuen prioritari un política incentivadores de l’economia interior, amb eixos com el turístic verd, rural i alternatiu, activitats empresarials tradicionals a les quals se li òbriguen portes i facilitats, incentius per a la creació de noves ocupacions en les zones més degradades, millora de la dotacions públiques, i tot un ventall de possibilitats que fins avui s’han oblidat . Per a mantenir el patrimoni arquitectònic i històric, el mitjà rural, el paisatge, fa falta mantenir la població.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s