EQUO MAI DONARÀ SUPORT ALS MÈTODES MASSIUS I NO SELECTIUS DE CAÇA

EL VERÍ, CEPS, XARXES JAPONESES, ENFILATS O PARANYS CAUSEN GRAUS PROBLEMES A LA FAUNA.

A més dels efectes indirectes de l’activitat humana, com ara la pèrdua d’hàbitats o els incendis forestals, la fauna s’enfronta a les comarques de Castelló a la persecució directa per mitjà de mètodes de caça massius i no selectius.

No és infreqüent observar en els tarongers provincials, per posar un exemple, ceps i xarxes japoneses que capturen tot tipus d’aus per a consum gastronòmic, però si dos mètodes destaquen pel seu poder destructiu aquests són l’enfilat i el parany.

Després de la disminució dràstica de l’ús del verí en les últimes dècades no podem dir el mateix de l’enfilat i el parany. El segon, prohibit per la legislació i amb nombroses sentències judicials que parlen amb claredat de la no selectivitat i massivitat del mètode, segueix esprement amb total impunitat la nostra avifauna. El primer, el enfilat, incompleix flagrantment les mesures de control i de petites quantitats que exigeix la normativa europea per permetre el seu ús excepcional per a capturar aus vives per al cant, convertint-se en un mètode efectiu per a la captura d’aus per al il.legal consum humà.

EQUO APOSTA PER MESURES EFECTIVES QUE ACABEN AMB ELS MÈTODES MASSIUS I NO SELECTIUS DE CAÇA, TOTS ELLS IL.LEGALS.

Equo mai mirarà cap a un altre costat ni s’ha de sotmetre a cap tipus de pressions dels caçadors que practiquen il.legalment aquests mètodes de caça. És més, Equo recorda que l’ús de mètodes massius i no selectius està contemplat en l’articulat del Codi Penal com a delicte i que l’administració pública té l’obligació de combatre’ls i no d’adular i secundar amb diners públics als furtius i delinqüents (segons el Codi Penal) que els practiquen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s