eQuo Castelló considera inadmissible la retallada de plantilles i pressupostos en educació

LA RETALLADA DE 2.500 PLACES DE LA PLANTILLA DOCENT EN ELS DOS ÚLTIMS ANYS ÉS NEFAST PER A UN SERVEI PÚBLIC TAN ESSENCIAL.

El partit verd eQuo a Castelló considera que un dret fonamental de la ciutadania com és el servei educatiu valencià s’ha vist afectat en el curs passat (2010-11), amb la reducció de més d’1.200 places docents, i es veurà novament afectat en el present curs, amb una reducció similar o superior.
L’educació, pilar bàsic de l’Estat del benestar, sembla importar ben poc al Consell, que no dubta a reduir plantilles i pressupostos a uns límits que fan inviable que el servei públic puga prestar-se amb garanties i en condicions de qualitat. Per a açò es requereix, òbviament, recursos econòmics i humans que el Consell prefereix gastar-se en altres prioritats, deixant al servei públic valencià en una situació de precarietat inadmissible, amb crisi o sense ella.

El sistema educatiu valencià de l’última dècada, basat en l’abandó dels nostres joves a edats primerenques i a educar als nostres joves per al treball en precari en el sistema de les bambolles immobiliàries i infraestructurals, ha abocat a gran part dels nostres joves i no tan joves a l’atur i a la precarietat econòmica.

eQuo considera una prioritat invertir en educació i no en aeroports sense avions, ampliacions de ports que no s’utilitzen, l’AVE o la Ciutat de les Llengües, per posar exemples propers, que suposen esquilmar diners públics que es necessita imperiosamente per a mantenir l’Estat del benestar i un dret fonamental de la ciutadania com és l’educació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s