eQuo Castelló rebutja el sistema de copagament sanitari i reclama els centres pendents a les comarques de Castelló

El partit verd Equo a Castelló es posiciona en contra de qualsevol sistema de copagament de l’atenció sanitària per part dels usuaris; donat que la salut pública i gratuïta és un dels pilars d’un estat de “benestar”, i els ciutadans ja aporten gran part dels seus impostos per mantindre una xarxa pública de qualitat. Els diners públics han de centrar-se en les prioritats dels ciutadans, com són l’educació i la sanitat, i no per fomentar actuacions faraòniques sense ús social com aeroports peatonals.

Equo creu que apostar pel “copagament” sanitari, és desprotegir encara més a la gent amb menys recursos, i un primer pas cap a la privatització de la sanitat, una cosa és intentar reduir la despesa innecessària que es puga estar produint amb la sanitat, i altra ben diferent fer pagar als ciutadans per anar al metge.

Equo reclama igualment que Consell i ajuntaments es posen a treballar per millorar l’atenció sanitària a Castelló, i han reclamant la construcció de l’Hospital Comarcal de la Vall d’Uixó, del qual sols existeix la maqueta, el centre d’especialitats de Peníscola, desaparegut de les prioritats del PP, el segon centre de salut de Vinaròs, per posar un sòl exemple, o l’hospital comarcal de Morella, també una promesa paralitzada des de fa massa temps, o el centre de salut del Raval Universitari de Castelló.

A aquesta llista, caldria afegir els ambulatoris municipals que necessiten algun tipus de reforma, ampliació o condicionament; abans de parlar de copagament, cal complir per part de l’administració amb les seues obligacions i tindre una xarxa pública admirable, acabar amb les llistes d’espera i amb els problemes actuals. Els ciutadans ja paguen prou per tindre una sanitat en condicions, no els correspon tornar-los a fer pagar si qui governa malgasta els diners en coses que no són de profit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s