eQuo considera un polvorí El Serrallo i demana l’eliminació progressiva de les empreses perilloses

EL POLÍGON ÉS UN PROBLEMA DE SALUT PÚBLICA I UN RISC INASSUMIBLE PER POSSIBLES ACCIDENTS GREUS.


El partit verd Equo a Castelló, considera que nombrosos accidents i incidents han mostrat al llarg dels anys la perillositat de les empreses del polígon industrial i petroquímic del Serrallo. Accidents greus, com els quals van causar la mort a diversos treballadors en UBE, o nombrosos episodis de contaminació han sigut una constant des de la creació del Polígon. A açò cal afegir l’ocultisme de l’administració quant a la repercussió de l’activitat industrial en la salut dels ciutadans que habiten les rodalies del Polígon, especialment els veïns del Grau o de la platja d’Almassora. Estudis epidemiològics inexistents o prou ambigus, per a dir alguna cosa sense dir res, és la resposta de l’administració davant l’evidència de les repercussions sobre la salut del Serrallo.

El partit verd Equo considera que El Serrallo és incompatible amb l’habitabilitat de l’entorn de forma segura. Atès que ni el Grau de Castelló ni la platja d’Almassora són combatibles amb el polígon industrial, per estar massa a prop, des d’Equo considerem necessari l’eliminació progressiva, com més prompte millor, de les empreses que major risc suposen per a la població i la seua transformació en un polígon industrial innocu per a la població. Mentrestant, és imprescindible que no s’autoritze la construcció de més habitatges en les portes del polígon industrial, especialment en la platja del terme municipal d’Almassora. No és assumible el risc que corren els veïns que compren un habitatge al costat del Polígon, sent la “barrera verda” proposada una mesura absolutament ineficaç per a minimitzar l’impacte davant un accident greu o per a evitar la contaminació.

Anuncis

2 responses to “eQuo considera un polvorí El Serrallo i demana l’eliminació progressiva de les empreses perilloses

  1. A mi me preocupa mucho!!! y desde el “accidente” de la BP en el Golfo de México aún más… Realmente se notan los efectos químicos a la atmósfera cada 3 o 4 días en la atmósfera, está “en el aire” de Castellón! y nadie dice nada nunca… ¿cuántos años han pasado ya desde la publicación del libro “la primavera silenciosa”? ¿a qué esperamos?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s