eQuo Castelló s’adhereix als actes de protesta contra la reforma de la Constitució

El partit verd eQuo fa una crida perquè la concentració del pròxim dimarts dia 6 a les 19:30 en la plaça Maria Agustina siga un èxit.

El partit verd eQuo a Castelló, ha fet arribar les organitzacions socials i sindicals que preparen actes de protesta a Castelló la seua adhesió a aquestes convocatòries.

eQuo considera que la reforma de l’article 135 de la Constitució aprovada en el Congrés dels Diputats pel Partit Socialista, PP i UPN és una mala notícia per a la nostra democràcia, tant pel contingut de la mateixa com per les formes utilitzades.

Per a eQuo, una reforma d’aquesta transcendència hauria d’haver sigut sotmesa a referèndum després d’un ampli debat sobre les conseqüències que pot tenir en el nostre model social actual i futur. No obstant açò, els dos grans partits han optat per una reforma exprés augmentant encara més, la desconfiança de la població cap a les institucions democràtiques, sobretot quan de nou estem davant una mesura, que, no es pren pel ben comú, sinó per la pressió dels mercats financers.

Per a eQuo, a més, la incorporació d’un sostre al dèficit en la Constitució és absurda i pot tenir conseqüències negatives, ja que la possibilitat de realitzar polítiques socials o d’emprendre polítiques públiques per a dinamitzar l’activitat econòmica, quan es necessita reorientar-la cap a una economia verda i sostenible, depèn en gran part de la capacitat de despesa pública.

Per a eQuo, reformar la Constitució per a limitar l’endeutament i la capacitat de crèdit de les administracions públiques és una exigència dels anomenats mercats, és a dir, dels poders financers i especulatius, que cerquen amb açò la reducció de la despesa social i la supeditació del públic als interessos privats. Així com les empreses i els particulars necessiten crèdits i certa capacitat d’endeutament responsable per a funcionar o simplement sobreviure, també les administracions públiques necessiten poder exercir aqueixa capacitat. L’Estat Espanyol Espanya té una despesa social i uns serveis públics molt menors que els de els països del seu entorn.

eQuo aposta per la despesa responsable que incloga la reducció de la despesa militar i de projectes faraònics, que prioritze la inversió en serveis públics fonamentals, en la generació d’ocupació i en la transició cap a un altre model econòmic més sostenible.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s