eQuo tem que seguisca actiu (torba) l’incendi del Quadre de Santiago i Serradal del divendres passat

Les zones cremades circulars i fumejants, que no responen al sentit del vent, i la possibilitat d’accident per enfonsament preocupa a Equo
Vegetació que no es consumeix i segueix cremant, passats 6 dies de l’incendi, així com l’anarquia quant als focus de fum, alerten sobre la raonable i probable possibilitat d’un incendi de la torba.
El partit verd Equo Castelló demana a l’administració que avalue aquests focus actius i confirme si s’està consumint la torba.
Equo també considera imprescindible que l’administració informe a la ciutadania del perill que suposa transitar per la zona doncs es poden produir enfonsaments per pressió, la torba cedeix quan es crema, i a qualsevol visitant que li ocorreguera açò cauria en un braser.
Siguen qualssevol els motius pels quals persisteix l’incendi en la zona, Equo exigeix una ràpida anàlisi i la presa de decisions que es consideren oportunes per part de l’administració competent.
Equo recorda que els incendis de torba es produeixen quan a una zona humida, com és la Marjaleria i el Quadre de Santiago, li falta el seu element bàsic, l’aigua. El partit verd Equo exigeix la restauració del Quadre de Santiago, conforme al projecte existent de Sehumed i el compromís adquirit per l’ajuntament de Benicàssim, i recorda que actualment la zona s’està drenant artificialment (bombament) mentre el projecte de restauració continua guardat en el calaix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s