Equo considera que la reforma de la PAC ha estat buidada de contingut pel lobby agroindustrial i els seus representants

Equo comparteix el diagnòstic dels Verds Europeus després de la presentació a la Comissió Europea de les propostes legislatives per a la reforma de la Política Agrícola Comuna de la Unió Europea. Els Verds han lamentat que “aquestes hagen estat severament diluïdes per satisfer les demandes dels estats refractaris al canvi i el lobby agroindustrial”

En relació a aquests fets, José Bové, membre del Parlament Europeu i codirector del comitè d’agricultura del Parlament ha comentat: “la reforma de la PAC ha estat buidada de contingut per satisfer les demandes dels defensors de l’statu quo. Tot i que els primers esborranys no eren revolucionaris, almenys apuntaven a la direcció correcta. Les propostes d’avui han estat desposseïdes de tota ambició, i per tant, no serveixen de base per a una reforma correcta de la PAC que permeta la promoció de l’agricultura sostenible i una manera de vida justa per als agricultors. El que ha quedat està fet a mida del lobby agroindustrial, a petició dels seus aliats en el Consell, com la cancellera alemanya Angela Merkel i el president francès Sarkozy, i al Parlament Europeu, com el director del comitè d’agricultura de l’EP, Paolo di Castro “.

En relació amb els detalls de les propostes legislatives, el portaveu d’agricultura dels Verds Europeus, Martin Häusling, membre del Parlament Europeu, ha afegit: “un objectiu fonamental d’aquesta reforma hauria de ser modificar el pervers sistema de subvencions per assegurar una distribució justa dels fons, que prioritzen el suport als petits productors i els sistemes de distribució locals, enfront de les grans explotacions i la indústria agroalimentària. Lamentablement, les propostes d’avui es queden curtes en aquest sentit. El límit a partir del qual les subvencions haurien de ser “regressives” s’ha establert en un valor massa alt, beneficiant a les grans explotacions i complexos agroindustrials”.

“Necessitem mesures fortes i concretes per promoure sistemes productius sostenibles. Mentre la Comissió vol anar en la direcció correcta, i les seues propostes de” àrees d’enfocament ecològic “són un important pas endavant, moltes de les altres propostes “verdes”, com la rotació de cultius, han estat severament diluïdes a causa de la forta pressió dels lobby. Els sistemes de producció i distribució sostenibles són crucials per enfrontar-se als reptes als quals s’enfronta l’agricultura actualment, com el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, i la protecció de l’aigua i el sòl. Una reforma que no siga verd no té sentit, i aquells que pretenen buidar de sentit a aquesta reforma, estan deixant de banda als seus representats, plegant als interessos d’uns pocs, i no a les necessitats de tots.
En relació a les mesures de desenvolupament rural, la proposta d’abandonar l’assignació de suport específic a mesures agroambientals, com la diversificació, és un error: no hi ha garanties que els estats desemborsaran aquests fons d’acord amb els objectius globals de la reforma”.

A propòsit del procés legislatiu a seguir, el parlamentari José Bové va concloure: “aquestes propostes representen una oportunitat perduda per fer una reforma fonamental, però aquest no és el final del camí. El Parlament Europeu és un element de codecisió d’aquestes propostes i els Verds Europeus seguiran treballant dins i fora de les institucions europees i nacionals que treballen seriosament en la lluita contra el canvi climàtic, la protecció de la biodiversitat i la promoció d’un sistema de distribució que ofereixca aliments saludables i una distribució justa dels diners públics “.

Equo comparteix aquesta posició del Partit Verd Europeu i se suma a la seua reclamació perquè des de les institucions europees es promogue una agricultura realment sostenible i justa per als agricultors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s