Uralde reclama més atenció per al canvi climàtic i proposa un model energètic 100% renovable

El cap de llista de Equo per a les pròximes eleccions generals, Juan López de Uralde, ha explicat aquest matí les propostes de Equo en matèria energètica i ha reclamat més atenció per al problema del canvi climàtic, en un debat entre responsables polítics organitzat per l’Associació de Periodistes d’Informació Ambiental (APIA).

“El nostre programa aborda el canvi climàtic i la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle de manera transversal”, ha comentat Uralde, que ha explicat que Equo proposa un canvi de model econòmic i productiu “en què l’energia ha de ser la clau “.

“El debat energètic és fonamentalment polític, perquè va a determinar el tipus de societat que volem: una societat centralitzada, amb un petit grup de grans empreses que controlen la generació d’energia, o una societat democratitzada que aposte per les renovables”, ha defensat Uralde.

“El debat energètic és fonamentalment polític, perquè va a determinar el tipus de societat que volem”

En aquest sentit, Uralde ha reiterat que la proposta energètica de Equo és clara: un model 100% renovables per al 2030 que fomente la creació d’ocupació, la generació distribuïda, la sostenibilitat i l’autoabastiment. “Les energies renovables són les que més ocupació generen per quilowatt produït i reduirien la nostra brutal dependència de les importacions de combustibles fòssils”, ha afegit Uralde.

El programa de Equo per a les pròximes eleccions generals inclou entre els seus principals propostes una Llei de Canvi Climàtic amb objectius ambiciosos de reducció d’emissions, una Llei d’Estalvi, Eficiència i Energies Renovables, i el tancament de les centrals nuclears per a l’any 2020.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s