Equo reclama a la Junta Electoral que rectifique i li recorda que concorre a les Eleccions de 43 províncies

En resposta a la nota enviada per la Junta Electoral Central en què aquesta recorda que Equo “no compta amb el percentatge suficient per tenir dret a espais electorals gratuïts a RTVE”, Equo ha afirmat que aquest òrgan “fa una interpretació molt injusta i restrictiva de la norma, en no comptar les províncies en les que aquest nou partit es presenta en coalició”.

Equo compta amb candidatures en 43 províncies, és a dir en el 82,7% del territori nacional. La llei estableix que tenen dret a espais gratuïts les formacions que es presenten en més del 75% de les províncies. No obstant això, la Junta, a proposta de RTVE, considera que Equo és present només en 38 províncies, perquè no compten amb València, on la marca electoral és Compromís-Equo, Balears (PSM-IV-EM-Equo) i Tenerife (Equo – Sí que es pot i Socialistes per Tenerife). A més, Equo ha recordat que ha presentat candidatura en solitari a La Gomera i la Palma i Menorca.

Per Equo la interpretació de la Junta és molt restrictiva i suposa un atropellament contra el pluralisme democràtic

Per Equo “és injustificable que s’haja optat per una interpretació tan restrictiva de drets, ja que suposa un atropellament contra el pluralisme polític i el dret de la ciutadania a estar informat sobre noves opcions i propostes polítiques”.

Equo recorrerà aquesta decisió i a més ha posat en marxa una petició a través de la plataforma Actuable demanant al president de la Junta que reconsidere la seua posició.

http://actuable.es/peticiones/dile-la-junta-electoral-equo-derecho-anuncios

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s