Segarra (Compromís-EQUO) “apostem pel respecte i el tracte digne als animals”

El candidat de la coalició Compromís-EQUO al Senat per Castelló, Juanma Segarra, ha explicat avui alguns dels compromisos animalistes que es repleguen el seu programa electoral.

Segons Segarra “ som conscients que moltes de les competències en qüestions de medi ambient, de ramaderia, de festivitats i tradicions són competències de les  Comunitats Autònomes; però a nivell estatal es poden marcar línies i directrius generals i fins i tot aconseguir finançament per determinats plans i programes.”

Per al portaveu ecosocialista  cal reorientar en profunditat la protecció dels animals, entesos com a éssers sensibles al dolor i al patiment físic i psíquic. “És necessari una política integral de defensa dels animals, que garanteixca la protecció i defensa dels seus drets, i en eixe sentit apostem per mesures com les incitatives legislatives per promoure la defensa animal. Elaboració d’una Llei Marc de Protecció i aplicació de les directives europees sobre protecció i benestar animal.

Segarra també ha exposat com s’aposta per mesures per la protecció i control estricte del comerç d’animals de companyia i animals exòtics. Increment de les sancions per abandonament o maltracte dels animals de companyia, o prendre mesures actives per la conservació de la fauna silvestre i el seu hàbitat.

Compromís-EQUO defensa incrementar de la superfície dedicada a reserves o refugis naturals, iniciatives per promoure el respecte a la dignitat animal, o restriccions als espectacles amb animals, per evitar demostracions de crueltat. Mesures necessàries perquè les diferents administracions no puguen aplicar subvencions a la contractació, promoció i difusió d’espectacles taurins, així com a escoles taurines o ramaderies de bous de lídia.

 Altres propostes són les millores de les condicions de vida dels animals de granja i laboratori, la regulació de les condicions de transport, cria i sacrifici dels animals destinats a alimentació humana per evitar el patiment innecessari. I una educació i sensibilització social amb l’objectiu “violència zero” contra animals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s