eQuo reitera el seu rebuig als transvasaments

Alejandro Sánchez, coordinador territorial de Equo a nivell  federal, ha expressat avui el rebuig d’aquesta formació als transvasaments. Sánchez, que ahir es va reunir amb  membres de la Plataforma  en Defensa del Tajo a Toledo, ha  reiterat el suport de  Equo a la Nova Cultura de l’Aigua, en especial en tot el que es fa a la  gestió de la demanda per aconseguir més estalvi  i eficiència, la unitat de gestió de les conques hidrogràfiques i la recuperació de costos en el preu de l’aigua. Equo exigeix ​​el compliment escrupolós  de la Directiva Marc de l’Aigua al nostre país, que després del mandat socialista porta un inacceptable  retard que ens ha col·locat com fanalet vermell d’Europa en polítiques de l’aigua, amb reiterades denúncies des de Brussel.les.
El programa electoral de Equo és contundent en matèria de noves infraestructures hidràuliques. Ens oposem a la construcció de grans embassaments o transvasaments perquè considerem que actualment hi ha prou infraestructures a Espanya i els nous projectes són contraris als plantejaments de la Directiva Marc. Això s’ha de fer extensiu també al rebuig a l’actual transvasament Tajo-Segura que, segons es ve denunciant reiteradament des de diferents àmbits científics i socials -per exemple la Fundació Nova Cultura de l’Aigua o la Plataforma en defensa del Tajo-, provoca impactes inassumibles a la conca del Tajo, tant mediambientals com socials i econòmics.
Des d’una  perspectiva de sostenibilitat del desenvolupament, la gestió hidrològica s’ha de fer des del principi de la conservació del  recurs i els ecosistemes. Per  això, exigim que es compleixen immediatament els cabals ecològics que marca la Llei per al riu Tajo al seu pas per Aranjuez,  Toledo i Talavera, i que es redueixen  progressivament els cabals  transvasats fins a la seua  eventual extinció a mig termini,  no superior a deu anys,  que en tot cas ha de ser  fixat pel futur Pla de Conca.  Pla l’esborrany hem de recordar que va ser escamotejat molt recentment de la web del Ministeri de Medi Ambient, i Medi  Rural i Marí precisament perquè considerava inviable el transvasament amb les actuals  regles d’explotació.
En aquest període de transició s’han de posar en marxa les alternatives necessàries en les conques receptores del transvasament per solucionar el dèficit hídric existent per altres mètodes d’acord amb el que disposa la Directiva Marc de l’Aigua: dessaladores, estalvi i eficiència, modernització de regadius, etc. Sempre sota l’òptica d’acomodar l’activitat als recursos disponibles a la pròpia conca, regla bàsica de la sostenibilitat.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s