Caça de senglars al Desert de les Palmes

EQUO DENUNCIA QUE LA CONSELLERIA RENÚNCIA A LA GESTIÓ DE LA FAUNA AL DESERT DE LES PALMES I ES SOTMET A LA PRESSIÓ DELS CAÇADORS.

La Conselleria ha donat autorització per a la caça del senglar al Parc Natural sense disposar d’informe tècnic algun que avale l’actuació. Informes preceptius i necessaris en tota política mediambiental mínimament seriosa que han de determinar la població de senglars i les mesures de gestió. Entre aquestes mesures les opcions més adequades i raonables de control de la població.

En lloc d’això, la Conselleria es dedica a acontentar i organitzar festes als caçadors que no serveixen per res, no solucionen cap dels problemes causats per la suposada superpoblació de senglars.

És obvi que qui no fa la seua feina, la Conselleria, es veu pressionat per un col·lectiu, caçadors més que agricultors, que persegueixen finalitats lúdico-festius i no de control de la població de senglars.

Des d’Equo proposem que es realitze un pla de gestió del senglar al Desert que atenga a criteris tecnicocientífics i que les mesures de gestió que es determinen siguen dutes a terme pel personal de la Conselleria. També exigim que els danys als agricultors siguen peritats i pagats.

Només així es posaran en marxa mecanismes de control efectius que atenguen l’interès general, que conserven el nostre patrimoni natural i estiguen amb els agricultors, veritable actor que pateix les conseqüències, i no al servei de les festes dels caçadors.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s