Equo dóna suport a la mobilització convocada per un sistema electoral més just i proporcional

La formació política Equo ha expressat el seu suport a les mobilitzacions convocades per aquest diumenge 18 de desembre per la plataforma ciutadana Democràcia Reial http://www.democraciarealya.es/ en diferents ciutats espanyoles per demanar un sistema electoral més just i proporcionat.

Equo comparteix la reivindicació ja que considera que el sistema actual basat en la circumscripció provincial, amb assignació d’un mínim de dos diputats per territori, unit al sistema de càlcul d’Hont ofereix un resultat profundament injust. De tal manera que hi ha una desproporció escandalosa entre els vots rebuts i els escons finalment assignats a cadascuna de les forces polítiques.

A tot això s’afegeixen penalitzacions per als nous partits amb les barreres d’accés del 3% i més recentment amb l’obligació de recollida d’avals.

El resultat és que no tenim un sistema que es defineix com a proporcional però que opera a la pràctica com a majoritari i que per descomptat no garanteix ni reflecteix el pluralisme de la societat espanyola, protegida – en teoria – per mandat Constitucional.

De fet, Equo ha estat un dels partits més perjudicats per l’actual llei electoral, ja que si hagués estat vigent un sistema més just hagués pogut obtenir fins a 5 diputats.

Equo anima els seus simpatitzants a sortir el diumenge al carrer i a sumar-se a les mobilitzacions convocades per Democràcia Reial

En aquest sentit, Equo demana una reforma profunda i urgent del sistema electoral. Amb la immediata modificació de la LOREG (Llei Orgànica de Règim Electoral) per rebaixar a un diputat l’adscripció mínima per província que avui està en dos, modificació de l’actual sistema de càlcul d’Hont per un altre que garanteixe major proporcionalitat (ex. quota Hare ), rebaixar el percentatge de la barrera d’accés i introduir llistes desbloquejades.

Equo també defensa la modificació d’altres aspectes importants com són l’accés als mitjans de comunicació públics, el repartiment dels espais electorals, la recollida d’avals, els debats televisius o la distribució de les subvencions a partits polítics

En aquest sentit, Equo va signar fa unes setmanes el manifest “Una altra llei electoral és possible” amb les organitzacions Per un Món més Just i Escons en Blanc.

Per tots aquests motius, Equo anima els seus simpatitzants a eixir el diumenge al carrer per un sistema electoral més just que contribueixe que hi ha una democràcia de més intensitat, oberta i propera a la ciutadania, en la qual tot el món se senta representat per igual.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s