Equo critica la manca de definició en el discurs d’investidura de Rajoy i es pregunta quant ens costarà la reforma del sistema financer

El Medi Ambient ha ocupat menys d’1 minut de la intervenció del futur president del govern

Per Equo el discurs d’investidura del candidat del Partit Popular Mariano Rajoy ha estat ple de vaguetats i continua sense explicar quin tipus de mesures es prendran per solucionar els problemes explicats en la intervenció.

Tot i això, per Equo sí que queda clar que el candidat del PP continua apostant pel sistema econòmic i productiu basat en la construcció i per la política de retallades que ja va emprendre en els últims mesos Rodríguez Zapatero.

Per a Equo ha quedat clar la importància que Rajoy dóna al medi ambient

Així, l’anunci de la recuperació de la deducció en l’IRPF de l’adquisició d’habitatge habitual, i la manca de referències a la inversió en R + D + i, a la creació de llocs de treball en nous sectors econòmics, com les energies renovables o rehabilitació, deixen clar que es manté l’aposta per la construcció i pel model actual de desenvolupament.

Per al Portaveu de Equo, Juan López de Uralde, “Rajoy no ha explicat en cap moment cap a quin model de país pretén anar, més enllà de l’obsessió per l’estabilitat pressupostària i les retallades, que sembla ser l’únic que té clar”.

En aquest sentit, per a Equo s’està caminant en la direcció contrària a la que s’hauria d’anar ja que s’està demostrant que l’austeritat pressupostària i la flexibilització del mercat laboral, les dues grans apostes de Rajoy, no generen ocupació.

A més, per a Equo queden incògnites importants per resoldre com quants ens costarà als espanyols la reforma del sistema financer.

En aquest sentit Juan López de Uralde ha recordat que mentre es retallen serveis bàsics per a la ciutadania i se’ns anuncien més i més retallades, seria “absolutament incomprensible i profundament injust que continuéssim aportant diners públics a la banca”.

Pel que fa al medi ambient, Uralde ha destacar que “Rajoy ha dedicat menys d’un minut a parlar d’aquest tema, demostrant a les clares la importància que li dóna. Tampoc ha aclarit si hi haurà Ministeri de Medi Ambient i no ha aprofundit en un tema clau com és el model energètic encara que sí podem entendre que no canviarà el mix actual pel que seguirà havent nuclears al nostre país per molt temps. Queda per veure si es manté oberta la central de Garoña tot i haver complert “la seaa vida útil” “.

Per a Uralde, també són preocupants altres qüestions que han quedat sense concretar com la nova reforma laboral, la futura Llei de Serveis Bàsics en Sanitat, ja que no sabem quins elements inclourà i quines conseqüències tindrà en la qualitat sanitària, la modificació del criteri per calcular la quantia de la pensió o els canvis en els convenis col·lectius, per posar alguns exemples.

Equo si valora positivament l’anunci que es promulgue una llei de transparència de l’Administració que aprope aquesta a la ciutadania i que impedeix que se segueixen produint casos de corrupció, i espera que aquesta promesa es compleixe i no vaig quedar en paper mullat, ja que és un antic compromís que cap govern ha convertit en realitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s