Equo afirma que Rajoy ha donat el poder als mercats i als lobbies agrícoles i financers

Equo ha criticat la composició del nou govern, anunciada ahir per Mariano Rajoy, per entendre que està format per representants dels mercats especulatius, exdirectius d’empreses armamentístiques i defensors de lobbies.

Per a Equo l’elecció dels ministres d’Economia i Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, és especialment significativa, i negativa.

En el primer cas s’ha donat la cartera a De Guindos, un ex Lehman Brothers; banc especulatiu causant, en gran mesura de la crisi en què ens trobem. Això suposa, per a Equo, en la pràctica, seguir l’estela d’Itàlia i Grècia i donar el poder polític als bancs inversors i especuladors.

La desaparició de la Secretaria de Canvi Climàtic és un altre exemple de la importància que el nou govern sembla donar al Medi Ambient

“És una tremenda equivocació que pagarem probablement amb més diners públics per a la banca, en l’anunciada reforma financera, i amb zero possibilitats d’emprendre el camí cap a un nou model econòmic i financer”, ha destacat el Portaveu de Equo, Juan López de Uralde .

Pel que fa a l’elecció d’Arias Cañete, com a responsable d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Uralde ha recordat que el nou ministre sempre s’ha caracteritzat per la seua defensa dels lobbies agrícoles enfront de les polítiques mediambientals i ha criticat que se segueixe sense donar al Medi Ambient la importància que mereix. Uralde ha recordat el nul compromís d’Arias Cañete, en la seua dilatada carrera política, amb el Medi Ambient i les seues múltiples sortides de to en molts assumptes.

Per Equo és també “escandalós” que hague desaparegut la secretària de Canvi Climàtic, en un moment en què la lluita contra aquest problema, que amenaça el planeta, és fonamental i hauria de ser prioritària. “El 2011 s’han registrat a Espanya les temperatures més càlides des que s’efectuen mesuraments. Però això sembla no importar a Mariano Rajoy a l’hora de dissenyar el seu nou govern. És un profund error ”

Així mateix, per a Equo que un exdirectiu d’empreses d’armament, com Pedro Morenés, ocupe la cartera de Defensa tampoc es presenta com “una bona opció” i planteja molts interrogants sobre la seua idoneïtat per exercir aquesta responsabilitat.

Menció a part mereix el fet que Ana Botella, actual regidora de Medi Ambient, es converteixe el proper 27 de desembre a Alcaldessa de la capital d’Espanya. Botella, segons el parer de Equo, ha demostrat en nombroses ocasions la seua falta de sensibilitat amb les qüestions socials i mediambientals, i la seua incapacitat per arribar a acords amb col·lectius o posar remei a situacions de gran importància com la contaminació, optant per negar el problema en lloc de solucionar-ho.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s